Voor Elkaar en met Elkaar


Welkom Lieve mensen
De schrik zat er goed in Nadat de hele Wereld werd getroffen door het Coronavirus.
De hele Wereld stond en staat op zijn kop.Met alle verdriet en pijn van zieke en  dierbare mensen die er inmiddels aan overleden zijn.
Elk land zijn regels heeft ingesteld En soms weer bijgesteld
Hier zijn we nog lang niet vanaf
Vandaar deze club Waar we met elkaar van gedachten kunnen wisselen, je verdriet of hoe het op jou overkomt  Het meeste mist, of tegen aanloopt kwijt kan. Samen staan we Sterk
Respecteer elkaars menig
Lieve plaatjes mogen,  plaatjes die kwetsend kunnen overkomen niet
Voel je Welkom


Liefs Skattie

 

Bedankt.

Wat is het verschil tussen een 2G en 3G coronatoegangsbewijs?

2G coronatoegangsbewijs

U krijgt een QR-code wanneer:

  • U volledig bent gevaccineerd

  • U bent genezen van een coronabesmetting

3G coronatoegangsbewijs

U krijgt een QR-code wanneer:

  • U volledig bent gevaccineerd

  • U bent genezen van een coronabesmetting

  • U bent negatief getest op corona in de afgelopen 24 uur

    bron Anbo

Dank u.jpg

Nederlanders kunnen vanaf donderdagmiddag een vaccinatiebewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Daarmee kunnen ze naar evenementen zonder een negatief testbewijs te hoeven tonen. Vanaf 1 juli kan de app ook worden gebruikt om een reisbewijs voor binnen de EU aan te maken. Vijf vragen en antwoorden over de app.

 

1. Wat is de CoronaCheck-app?

De app is bedoeld om aan te tonen dat je niet met het coronavirus besmet bent. Dat kan nodig zijn om toegang te krijgen tot bepaalde evenementen in Nederland of wanneer je naar een ander EU-land wil reizen.

Je kunt de app downloaden in de Play Store (Android-telefoons) of App Store (iPhones). Over het algemeen is CoronaCheck beschikbaar voor Android-smartphones vanaf 2015 en iPhones vanaf 2013.

CoronaCheck wordt ook wel digitaal vaccinatiebewijs, coronapas, coronapaspoort, vaccinatiepaspoort of COVID-19-certificaat genoemd.

2. Hoe werkt de app?

In de app kun je laten zien dat je tegen COVID-19 gevaccineerd bent, een recente negatieve testuitslag hebt of in het afgelopen half jaar van het virus bent hersteld. CoronaCheck zet dit om in een QR-code, die kan worden gescand.

Het is al enkele weken mogelijk om negatieve testbewijzen in de app te laten zien. Een toegangstest is niet overal verplicht, maar sommige sectoren zetten ze in om meer mensen te kunnen toelaten. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij het EK voetbal.

Vanaf donderdag kunnen gebruikers inloggen met hun DigiD om hun vaccinatiegegevens op te halen. De app kijkt vervolgens of de vaccinatie bekend is bij het RIVM. Is dat niet het geval, dat zoekt de app door in andere aangesloten systemen. Voor het aanvragen van het bewijs moet je twee keer gevaccineerd zijn of één Janssen-vaccinatie gehad hebben.

Vanaf 1 juli wordt het ook mogelijk om aan te tonen dat je bent hersteld van COVID-19. De besmetting mag maximaal 180 dagen (een half jaar) geleden zijn vastgesteld. Je kunt alleen een herstelbewijs ophalen als je je via de GGD hebt laten testen. Dat kan dus niet als je na een test van een commerciële aanbieder besmet bleek.

3. Heb ik CoronaCheck nodig om binnen de EU op vakantie te gaan?

Landen kunnen inkomende reizigers voorwaarden opleggen. Bijvoorbeeld dat ze gevaccineerd moeten zijn of moeten kunnen aantonen recent negatief te zijn getest. Landen mogen je niet weigeren of terugsturen, maar kunnen bijvoorbeeld wel boetes opleggen.

Het gebruik van CoronaCheck of een papieren alternatief is niet verplicht, maar de app maakt het wel makkelijker om binnen de EU te reizen. Aan de andere kant is het ook geen vrijbrief. EU-landen kunnen binnenkomende reizigers nog altijd vragen om bijvoorbeeld bij aankomst in quarantaine te gaan.

4. Ik ben gevaccineerd, maar dit is schijnbaar niet bekend. Wat nu?

In het persoonlijk vaccinatieoverzicht bij het RIVM kun je controleren of het instituut op de hoogte is van jouw inenting. Dit is de eenvoudigste manier om te controleren of je een groen vinkje kunt verwachten.

Het kan voorkomen dat je wel gevaccineerd bent, maar dat het RIVM dat (nog) niet weet. Als CoronaCheck jouw vaccinatie ook niet kan terugvinden in andere systemen, zoals die van de GGD, kan de app geen vaccinatiebewijs tonen.

Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er achterstanden, met name bij prikken die door huisartsen en andere zorginstellingen zijn gezet. Ook kan er bij het registreren iets fout zijn gegaan.

Vanaf 1 juli moeten zorgprofessionals de mogelijkheid krijgen om een gezette prik handmatig door te geven. Dat moet een oplossing zijn voor mensen die wel gevaccineerd zijn, maar dat in de app niet terugzien.

5. Ik heb geen smartphone of wil de app niet downloaden, wat nu?

Je kunt een papieren bewijs aanvragen op de website van CoronaCheck. Deze kun je vervolgens printen en meenemen wanneer je een evenement bezoekt of op vakantie gaat.
bron nu .nl

18 Juni Persconferentie

Rutte en de Jong

afstand.jpg

23-4-2021 Coronavirus 2020 .

Dank betuiging in bushokjes in Limburg.

Niet Afgelast.

Er zijn grote twijfels over de betrouwbaarheid van honderden infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca hebben neergezet bij de ingang om coronapatiënten te weren. Patiënten met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden worden niet door deze meetsystemen tegengehouden. Volgens deskundigen bieden de apparaten schijnveiligheid. Een steekproef van Kassa in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam bevestigt dit.

Kassa ging op pad met een studente van de afdeling thermofysiologie van de VU. Zij droeg een rectale mini-thermometer die zij real-time kon uitlezen. De studente had een lichaamstemperatuur van 38 graden door thermokleding te dragen en heel hard te fietsen naar de testlocaties. Deze lichaamstemperatuur door inspanning is een simulatie van de lichaamstemperatuur tijdens koorts. Zowel bij koorts als inspanning stijgt de temperatuur in de lichaamskern boven de 38 graden.

betrouwbaarheid infraroodthermometers

Samen met de studente bezochten we drie locaties waar verschillende veelgebruikte infraroodmeetsystemen bij de ingang staan. Het ene systeem meet de temperatuur van de traanbuis door middel van een camera. Het andere meet de temperatuur van de pols. En de derde meet de temperatuur van het voorhoofd. Geen van deze systemen gaf de juiste temperatuur aan. 

Ze gaven anderhalf tot bijna twee  graden te laag aan in vergelijking tot de interne lichaamstemperatuur die je volgens de wetenschappers als uitgangspunt moet nemen om vast te stellen of iemand verhoging of koorts heeft. 

De geteste systemen worden inmiddels door honderden bedrijven en winkels gebruikt.  De FLIR Warmtebeeldcamera, waarmee de temperatuur van de traanbuis wordt gemeten door erin te kijken, wordt volgens de fabrikant Sensor BV inmiddels gebruikt door circa tachtig Nederlandse bedrijven en winkels, waaronder de groothandels van Calvin Klein en Tommy Hilfiger. 

De OTC-513-scanner van distributeur Fire Horse wordt gebruikt door 300 bedrijven waaronder museum Naturalis, Mc Donalds, het Mercure hotel in Amsterdam, restaurant Aan de Poel in Amstelveen en de Sligro. 

De Thermal Guard is een nieuw systeem op de markt en belooft de lichaamstemperatuur te meten en te controleren of iemand een mondkapje draagt. 

De bedrijven waren verrast over de uitkomst van de test en zeggen dat de apparaten naar tevredenheid functioneren. "Ze zijn niet feilloos, maar we hebben inmiddels al heel wat mensen tegengehouden met koorts. Het gaat er om dat we met zijn allen op een relaxte en veilige manier met elkaar om kunnen blijven gaan en daar dragen deze apparaten aan bij", aldus Roland Schoonen van Fire Horse Amsterdam. 

Volgens Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie aan de VU staat de infraroodmeetmethode in wetenschappelijke publicaties al langer ter discussie. "Je meet hiermee de huidtemperatuur en die is niet alleen afhankelijk van de temperatuur in de lichaamskern, maar ook van  de omgevingstemperatuur, luchtverplaatsing en zweet. Als je koorts hebt en je hebt hierdoor zweet op je voorhoofd, of je huid koelt af door de buitenlucht dan geeft de thermometer geen betrouwbare meting. De kerntemperatuur van het lichaam is het meest constant en die kun je het beste meten met een rectaal thermometer."

Het RIVM geeft aan dat temperaturen bij de ingang geen goede manier is om besmettingen op te pikken. "Iemand kan het systeem omzeilen en zijn lichaamstemperatuur verlagen door bijvoorbeeld flink paracetamol te slikken", aldus woordvoerder Coen Berends.

...

Mondkapjes maken

zelf maken

Lee Towers

You never Walk Alone

Vraag en Antwoord
Ik rijd met de auto. Zijn er uitzonderingen voor het vervoeren van mensen die niet tot mijn huishouden horen?

De afspraak is dat we áltijd 1,5 meter afstand houden als we niet tot 1 huishouden behoren. Op deze regel zijn geen uitzonderingen mogelijk. Doordat u zo dicht bij elkaar zit, loopt u namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. U kunt een boete krijgen als u met 3 of meer mensen bij elkaar in een auto zit en niet tot hetzelfde huishouden behoort.
bron Rijksoverheid

Genoeg nu.jpg

  • coronavirus


    Het nieuwe coronavirus veroorzaakt de ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.  

    Maatregelen

    De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

    • Blijf zoveel mogelijk thuis

    • Houd 1,5 meter afstand van anderen

    • Was je handen regelmatig met water en zeep

    • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

    • Gebruik papieren zakdoekjes

      Bron RIVM

corona.jpg

Noodmelding.jpg

  • 18-12-2021 extra uitzending

    20.12.2021 | 12:52

    Op zaterdag 18 december 2021 was er weer een persconferentie.  Mark Rutte en minister Hugo de Jonge waren op televisie. Ook Jaap van Dissel van het RIVM was op televisie.  Zij maken zich veel zorgen over een nieuwe versie van het coronavirus (omikron). Strenge lockdown om…
    Lees meer…

  • 26 november laatste nieuws

    27.11.2021 | 11:37

    Persconferentie coronavirus 26 november 2021 in eenvoudige taal Op vrijdag 26 november 2021 was er weer een persconferentie.  Mark Rutte en minister Hugo de Jonge waren op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we …
    Lees meer…

  • Ouderen zakken in Vaccineren

    30.01.2021 | 12:10

    De ouderen worden weer verschoven wat vaccineren betreft De basisscholen moeten weer open. Dus eerst de Leerkrachten gaan voor En de kwetsbare ouderen in oa verpleegtehuizen Die schijnen dan veiliger!  te zitten! als de jongeren Ik begrijp dat De scholen wel open moeten  Want thuissit…
    Lees meer…

  • 20-1-2021 Toespraak Premier Rutte

    20.01.2021 | 20:42

    Persconferentie coronavirus 20 januari in eenvoudige taal Op woensdag 20 januari was er weer een persconferentie.  En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit. Avondklok …
    Lees meer…

Laatste toegevoegde video's

moment..

Statistieken

moment..

Nieuwste Leden

  • Schoenmaker333
  • ief46
  • Alie
  • coby
  • Ireens_
  • Martha66

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: